Pasiruošimas iTEC projekto 5 etapui: mokymai ateities klasės laboratorijoje Briuselyje

Rugpjūčio 27-28 dienomis vyko intensyvūs iTEC projekto dalyvių mokymai Briuselyje (angl. International teachers workshop on the design of Future Classroom Learning Activities – Brussels). Į Europos sostinę vasaros pabaigoje susirinko 23 mokytojai iš 14 Europos šalių. Pilotinių mokyklų iTEC projekto dalyviai iš Lietuvos Vaida  Kaikarienė ir Saulius Rudelis atstovavo savo šaliai, įgijo naujos patirties. Tai buvo naudingi mokymai  ir pasiruošimas prieš šį rudenį prasidėsiantį 5-ąjį  iTEC projekto etapą.

Mokymus vedė Will Ellis (iTEC projekto vadovas), Bart Verswijvel, (pedagogas konsultantas), praktines užduotis stebėjo Sarah McNicol (Mančesterio Metropolio Universiteto mokslininkė). iTEC projekto organizatoriai apžvelgė ir pasidalino mintimis apie projekto eigą, edukacinius iššūkius ir galimybes, įkvėpė mus naujam darbui ir eksperimentavimui.

Mokymai vyko modernioje „ateities klasės laboratorijoje“ (angl. Future Classroom Lab). Įrankio TeamUp pagalba buvome padalinti į grupes. Motyvaciją dirbti žadino įdomios mokymosi veiklos, aktyvūs metodai - „minčių šturmas“, „problemų sprendimas“ „diskusijos“ „pristatymai“ ir šiuolaikinės priemonės - kompiuteriai, planšetės, multimedijos, balsavimo pulteliai, kelių rūšių interaktyvios lentos, robotukai, trimatė vaizdo sistema.

Mokymų metu tyrinėjome šiuos scenarijus: „Apversta klasė“ (angl. Flipping classroom), „Aplinkos supratimas“ (angl. Environmental Awareness), „Mokymasis už mokyklos ribų“ (angl. Working with Experts Out of the School). Dirbdami 4 grupėse pagal parinktą scenarijų mokėmės kurti mokymosi veiklas, pasirinkti tinkamus įrankius ir išteklius joms realizuoti. Darbui naudojome Web 2.0 įrankius, išbandėme naujus – Schoology, Flipgrid, Text2MindMap, Socrative, Croak.it. Savo eksperimentus patalpinome iTEC portalo viduje – Composer‘yje (angl. iTEC Composer).

Džiaugiamės mums suteikta galimybe pabuvoti ateities klasėje, išbandyti šiuolaikines technologijas ir įrankius bei pasidalinti savo idėjomis su mokytojais praktikais iš visos Europos.

Filmukas iš mokymų čia .

 

Comments: 0 (Discussion closed)
    There are no comments yet.